FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrijednost investicijskih fondova Erste Investa 758 mln kn

RIJEKA,18. travnja 2005.(Hina) - Imovina otvorenih investicijskihfondova Erste Money, Erste Bond i Erste International kojima upravljaErste Invest premašila je sredinom travnja iznos od 758 milijuna kuna,što je 103 posto više u odnosu na vrijednost njihove imovine krajemprošle godine, izvijestili su danas iz Erste Investa.
RIJEKA,18. travnja 2005.(Hina) - Imovina otvorenih investicijskih fondova Erste Money, Erste Bond i Erste International kojima upravlja Erste Invest premašila je sredinom travnja iznos od 758 milijuna kuna, što je 103 posto više u odnosu na vrijednost njihove imovine krajem prošle godine, izvijestili su danas iz Erste Investa.

U tom je razdoblju tržišni udio tih investicijskih fondova, kažu u Erste Investu, povećan s 8 posto, koliko je iznosio krajem 2004., na više od 11 posto.

Najveći dio ukupne imovine investicijskih fondova kojima upravlja Erste Invest, odnosno 656 milijuna kuna, odnosi se na novčani fond Erste Money. Riječ je o fondu visoke sigurnosti ulaganja, a u Erste Investu naglašavaju da ga njegova imovina čini drugim po veličini investicijskim fondom u Hrvatskoj.

Obveznički fond Erste Bond, pak, ostvario je od sredine travnja prošle do sredine travnja ove godine prinos od 7,9 posto na euro, dok je od početka ove godine njegova imovina povećana za 83 posto, na ukupno 79,3 milijuna kuna.

Iz Erste Investa najavljuju da će uskoro hrvatskom tržištu ponuditi novi, dionički fond Erste Adriatic Equity, koji će biti usmjeren ulaganju u hrvatske dionice te dionice na tržištu susjednih država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙