FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarski parlament usvojio izmjene poreznog zakona

BUDIMPEŠTA, 3. svibnja 2005. (Hina/MTI) - Mađarski parlament uponedjeljak kasno navečer usvojio je prijedlog o izmjeni 18 zakona ucilju pojednostavljenja sustava oporezivanja u toj zemlji.
BUDIMPEŠTA, 3. svibnja 2005. (Hina/MTI) - Mađarski parlament u ponedjeljak kasno navečer usvojio je prijedlog o izmjeni 18 zakona u cilju pojednostavljenja sustava oporezivanja u toj zemlji.

Većina izmjena imat će retroaktivni učinak od početka 2005., kazao je dužnosnik ministarstva financija Zoltan Lucz. To će značiti brzo poboljšanje uvjeta poslovanja za kompanije i smanjenje njihova opterećenja.

Izmijenjeni zakon o oporezivanju dobiti olakšat će korištenje poreznih olakšica za odgođene gubitke i razvojne projekte. Više od 50.000 srednjih i malih tvrtki u nedovoljno razvijenim područjima imat će koristi od izmjena koje će im dopustiti jednokratni otpis novonabavljene opreme, strojeva i vozila, ne uključujući osobne automobile.

Jedna od izmjena kod oporezivanja dobiti je prijedlog zakona koji će dopustiti da kompanije koje trguju kvotama za emisije štetnih plinova svoju poreznu osnovicu umanje za polovinu prihoda ostvarenog od takve trgovine.

Prijedlog zakona, koji donosi izmjene o povjerljivosti podataka o plaćanju poreza poboljšat će sigurnost poslovnih odnosa: porezna uprava APEH imat će pravo na internetu objavljivati pojedinosti o poreznim obveznicima (ime, porezni broj, sjedišta) koje će sadržavati porezne brojeve. Po riječima Lucza, promjene neće utjecati na središnji proračun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙