FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Madžarska: Hrvatska treba postati članicom EU-a

BUDIMPEŠTA, 14. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Madžarska, nova članicaEuropske unije, priopćila je u četvrtak da Hrvatska čini sve što možeu suradnji s Haškim sudom (ICTY) i da stoga treba postati članicomEU-a, prenosi agencija Reuters.
BUDIMPEŠTA, 14. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Madžarska, nova članica Europske unije, priopćila je u četvrtak da Hrvatska čini sve što može u suradnji s Haškim sudom (ICTY) i da stoga treba postati članicom EU-a, prenosi agencija Reuters.

Madžarski premijer Ferenc Gyurcsany rekao je da njegova zemlja, koja snažno zagovara pridruživanje Hrvatske EU-u, nije vidjela nikakve dokaze da Zagreb izbjegava suradnju s ICTY-em koji traži uhićenje odbjeglog hrvatskog generala Ante Gotovine.

"Ne vjerujem da se cijelu naciju može kazniti zbog jedne osobe. Vjerujem da je hrvatska Vlada učinila što je mogla", rekao je on stranim novinarima.

Gyurcsany je rekao da se dokazi protiv Hrvatske svode na "glasine" i da će se Madžarska opirati pritisku nekih partnera u EU-u da priguši svoju potporu Zagrebu.

"Neki su nam diplomati došli s izjavama da ova ili ona vlada neće biti sretna ako podržimo Hrvatsku", rekao je Gyurcsany. "Međutim, mi nismo ovdje da bi učinili jedni druge sretnima".

"Moramo odlučiti kome vjerujemo. Tim glasinama ili našim očima ... vjerujem da je hrvatska Vlada učinila što je mogla", istaknuo je madžarski premijer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙