FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Infineon u prva tri mjeseca poslovao s gubitkom

MUENCHEN, 26. travnja 2005. (Hina/Dpa) - Njemačka kompanija poluvodičaInfineon objavila je u utorak da je u prva tri mjeseca ove godineostvarila neto gubitak od 114 milijuna eura zbog dvoznamenkastog padaprodaje.
MUENCHEN, 26. travnja 2005. (Hina/Dpa) - Njemačka kompanija poluvodiča Infineon objavila je u utorak da je u prva tri mjeseca ove godine ostvarila neto gubitak od 114 milijuna eura zbog dvoznamenkastog pada prodaje.

Gubici u prva tri ovogodišnja mjeseca uslijedili su nakon ostvarenih 142 milijuna eura neto profita u prethodnom tromjesečju i prvi je zabilježeni gubitak kompanije u posljednja tri tromjesečja.

Najveća europska kompanija poluvodiča objavila je da su prihodi u tom tromjesečju dosegnuli nešto ispod 1,61 milijarde eura, što je 12 posto manje u odnosu na prethodno tromjesečje.

U posljednjih šest mjeseci Infineon je ostvario 28 milijuna eura neto profita, prema 73 milijuna eura profita ostvarenog u istom razdoblju godinu dana ranije. Prihodi su dosegnuli 3,42 milijarde eura, što je rast od 4 posto na godišnjoj razini.

"Naše oprezne procjene tržišnih prilika i prognoze za prošlo tromjesečje pokazali su se nažalost točnima ", rekao je izvršni direktor Wolfgang Ziebart.

Infineon također ne očekuje "veliko poboljšanje narudžbi u tekućem tromjesečju". "U skorom razdoblju nema katalizatora za povećanje potražnje, posebice za memorijske čipove i mobilne telefone, pa ćemo se nastaviti usmjeravati na rezanje troškova i restrukturiranje neprofitabilnih poslovanja", rekao je Ziebart dodavši da se Infineon trenutno nalazi "u vrlo teškom prijelaznom razdoblju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙