FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Červar: za bolji život u Istri potrebna je politička sloga

PULA, 2. svibnja 2005.(Hina) - Nositelj liste Hrvatske demokratskezajednice (HDZ) za Skupštinu Istarske županije Lino Červar nadanašnjoj je konferenciji za novinare u Puli rekao kako je za boljitakIstrana potrebna sloga i suradnja svih političkih stranaka.
PULA, 2. svibnja 2005.(Hina) - Nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za Skupštinu Istarske županije Lino Červar na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli rekao kako je za boljitak Istrana potrebna sloga i suradnja svih političkih stranaka.

Izrazio je nezadovoljstvo upravljanjem Istrom u zadnjih petnaestak godina, a tvrdnje županijskih čelnika da se u Istri dobro živi ocijenio je nepristojnima, kad se zna da "mnogi u Istri egzistiraju radeći u susjednoj Italiji".

Zato sadašnja županijska vlast mora pasti, kao i zbog toga što je dopustila rasprodaju istarskog zemljišta, poručio je Lino Červar i rekao da on, bude li izabran za župana, neće dopustiti prodaju ni milimetra istarske zemlje.

Izrazio je zadovoljstvo što je Vlada, kako je rekao, prepoznala i poduprla razvojne projekte u Istri, poput izgradnje nove bolnice u Puli, osnivanja istarskog sveučilišta te dovršetka zapadnog kraka "Istarskog ipsilona".

"Prije je bilo razloga za zabrinutost odnosom Vlade prema Istri, no sada je Vlada prepoznala kulturu političkog dijaloga i iskazala razumijevanje za autohtono stanovništvo", rekao je Červar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙