FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: Jakovčić o gospodarskim pokazateljima

PULA, 2. svibnja 2005.(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić nadanašnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako je upravogospodarski razvoj bio najvažniji dio rada Poglavarstva Istarskežupanije u sadašnjem mandatu te da je u tome i uspjelo.
PULA, 2. svibnja 2005.(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako je upravo gospodarski razvoj bio najvažniji dio rada Poglavarstva Istarske županije u sadašnjem mandatu te da je u tome i uspjelo.

Po njegovim riječima Poglavarstvo je svoj mandat počelo obećanjem da će u četiri godine biti otvoreno pet tisuća novih radnih mjesta, ali ih je od ožujka 2001. do ožujka ove godine u Istarskoj županiji otvoreno 6200.

Direktor Istarske razvojne agencije Darko Lorencin predstavio je i ostale podatke o gospodarstvu, po kojima je stopa nezaposlenosti u Istri od 6,1 posto najniža u Hrvatskoj, a prosječna brutoplaća od 5300 kuna tu županiju svrstava na drugo mjesto, odmah iza Zagreba. Lorencin je nadalje izvijestio novinare da je Istra vodeća u turizmu po prosječnoj godišnjoj popunjenosti kapaciteta koja iznosi 71 dan, ali i po cijenama pansiona.

"Ti rezultati ohrabruju, no to ne znači da nema teškoća. Smatram da je stopa nezaposlenosti još previsoka, a prosječna plaća preniska", istaknuo je župan Jakovčić. Dodao je kako je Istra očito postala privlačno područje za život, što potvrđuje i podatak da se u Istru doseli oko 1200 osoba na godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙