FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Margetić hašku optužnicu čeka u pritvoru

ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Novinaru Domagoju Margetiću danasnije uručena haška optužnica koja ga, uz još trojicu, tereti zanepoštivanje suda, odnosno otkrivanje identiteta zaštićenog svjedokasa suđenja generalu Tihomiru Blaškiću, doznaje se od njegovogodvjetnika Slavena Martića koji očekuje da će Margetić optužnicuprimiti sutra.
ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Novinaru Domagoju Margetiću danas nije uručena haška optužnica koja ga, uz još trojicu, tereti za nepoštivanje suda, odnosno otkrivanje identiteta zaštićenog svjedoka sa suđenja generalu Tihomiru Blaškiću, doznaje se od njegovog odvjetnika Slavena Martića koji očekuje da će Margetić optužnicu primiti sutra.

"Po mojim saznanjima haška optužnica nije predana mom branjeniku koji je pritvoren u zagrebačkom zatvoru u Remetincu, no očekujemo da će se to dogoditi sutra", kazao je Hini zagrebački odvjetnik Slaven Martić. Objasnio je da je Margetić, bivši urednik "Hrvatskog slova" i glavni urednik "Novog Hrvatskog slova", od kraja prošlog tjedna u pritvoru koji nije povezan s haškim slučajem.

Margetiću je pritvor određen na zahtjev Općinskog suda u Jastrebarskom jer se nije odazivao sudskim raspravama, a Martić očekuje da će se "ovih dana" odlučiti o njihovoj žalbi.

U Jastrebarskom se protiv njega se već dulje vrijeme vodi postupak zbog prijevare, odnosno kaznene prijave kojom ga se tereti za nezakonitosti u privatizaciji i pretvorbi poduzeća "Ribnjaci" u Pisarovini. To je poduzeće krajem devedesetih bilo u njegovom vlasništvu.

Pred Haškim sudom je, pak, optužen za nepoštivanje suda zbog objave izvadaka iz svjedočenja zaštićenog svjedoka na zatvorenoj sjednici sa suđenja Blaškiću 16. ožujka 1998. i otkrivanja njegovog identitet.

Ostala trojica optuženih zbog nepoštivanja Haškog suda, bivši šef vojnoobavještajne službe Markica Rebić, novinar Ivica Marijačić te urednik i izdavač lista Hrvatsko slovo Stjepan Šešelj danas su na županijskim sudovima u Zagrebu i Zadru primili optužnice iz Den Haaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙