FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijena nafte na najnižoj razini u zadnjih 10 tjedana

LONDON, 2. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte potonule su višeod jedan posto u ponedjeljak te se nalaze na najnižoj razini uzadnjih 10 tjedana budući su ponuda OPEC-ove nafte i zalihe sirovenafte u najvećem svjetskom potrošaču SAD-u povećane.
LONDON, 2. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte potonule su više od jedan posto u ponedjeljak te se nalaze na najnižoj razini u zadnjih 10 tjedana budući su ponuda OPEC-ove nafte i zalihe sirove nafte u najvećem svjetskom potrošaču SAD-u povećane.

Barel nafte na američkom tržištu spustio se na 49,03 dolara, najniže od 22. veljače i gotovo 16 posto ispod rekordnih 58,28 dolara zabilježenih 4. travnja. Londonsko tržište nafte nije radilo zbog praznika.

"Riječ je o tržištu koje je podijeljeno. U kratkom roku ono je definitivno slabo obzirom na visinu zaliha i OPEC-ove proizvodnje. No u kratkome roku, tri do šest mjeseci unaprijed, čini se da bi ponuda mogla biti zaista napregnuta", kazao je Tony Nunan pri Mitsubishi Corp.

Cijene su od prošloga tjedna pod pritiskom prodaja nakon što je izvješteno da su američke zalihe sirove nafte neočekivano skočile na tjednoj razini za 5,5 milijuna barela. OPEC je, pak, od sredine ožujka povećao proizvodnju za dva milijuna barela kako bi spustio cijene ispod 50 dolara za barel.

Ipak, trgovci naftom ostaju zabrinuti oko ponude benzina tijekom ljetne sezone kada je uobičajeno velika potražnja ili nestašicama goriva prema kraju godine kada sjeverna hemisfera bilježi zimu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙