FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skok dobiti BP-a zbog visokih cijena nafte

LONDON, 26. travnja 2005. (Hina/Dpa) - Naftni gigant British Petroleumizvijestio je u utorak o skoku profita u prva tri mjeseca ove godine,pretežno zbog visokih cijena nafte i "snažne globalne potražnje".
LONDON, 26. travnja 2005. (Hina/Dpa) - Naftni gigant British Petroleum izvijestio je u utorak o skoku profita u prva tri mjeseca ove godine, pretežno zbog visokih cijena nafte i "snažne globalne potražnje".

Neto dobit BP-a u prva tri mjeseca ove godine dosegnula je 5,49 milijardi dolara, što je porast od 29 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Podaci o profitu, koji su ekvivalentni zaradi od 1,3 milijuna dolara po satu, stižu dva mjeseca nakon što je BP zabilježio rekordan godišnji višak od 16,2 milijarde dolara u 2004.

Izvršni direktor BP-a Lord Browne rekao je da je snažan početak 2005. odraz rezultata ulaganja kompanije prošlih godina i poboljšanja u osnovnoj djelatnosti. "Cijene nafte su više uslijed snažne globalne potražnje, globalni rast je još dosta jak i ljudi troše mnogo nafte", rekao je Browne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙