FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 2. svibnja 2005.(Hina) -
ZAGREB, 2. svibnja 2005.(Hina) -

ZAGREB - U povodu 10. obljetnice raketiranja Zagreba, visoka državna izaslanstva i udruge stradalnika iz Domovinskog rata položit će danas vijence na Mirogoju kod Križa branitelja. Na današnji dan prije deset godina pobunjeni su Srbi napali Zagreb raketnim sustavom "orkan" s kasetnim punjenjem kako bi se osvetili za vojni poraz dan prije na zaposjednutim hrvatskim područjima u zapadnoj Slavoniji. U napadu, koji je ponovljen i sutradan, 3. svibnja 1995., poginulo je šestero ljudi, 39 je teško, a 136 lakše ranjeno. Da je to bila osveta za vojni poraz u akciji "Bljesku", pred televizijskim kamerama otvoreno je priznao tadašnji vođa pobunjenih Srba Milan Martić, kome se sada sudi Haagu. Haaški sud ga je optužio za ratni zločin protiv nesrpskog stanovništva na okupiranim područjima i za raketiranje Zagreba. Martić se predao se u svibnju 2002.

ZAGREB - Ukupni dug središnje države, po najnovijim je podacima Hrvatske narodne banke, krajem veljače iznosio 99,3 milijarde kuna, što je za 11,8 milijardi kuna ili za 13,4 posto više nego prije godinu dana. U tom se povećanju 9,5 milijardi kuna odnosi na porast unutarnjeg duga središnje države, a 2,2 milijarde na povećanje inozemnog zaduženja. Rast unutarnjeg duga središnje države za 26,6 posto na godišnjoj razini, a inozemnog za umjerenih 4,3 posto, rezultat je orijentacije države na veće financiranje na domaćem tržištu. O tome govore i podaci o prva dva mjeseca ove godine u kojima je, u odnosu na kraj prošle godine, ukupni dug središnje države povećan za 2,5 posto ili za 2,4 milijarde kuna, pri čemu je porastao unutarnji, a smanjen inozemni dug.

ZAGREB - Zaposlenost u Hrvatskoj u ožujku ove godine, nakon višemjesečnog smanjivanja, zabilježila je blagi rast, za 0,1 posto u odnosu na mjesec prije, dok je istodobno smanjen broj nezaposlenih za 0,4 posto. Ukupno zaposlenih u ožujku 2005. u Hrvatskoj je bilo 1.384.154, što je za 0,1 posto ili za 1.566 osoba više nego u veljači.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙