FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petorica Iračana priznala ubojstvo taokinje Margaret Hassan

BAGDAD, 1. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Petorica Iračana uhićenih unedjelju ujutro južno od Bagdada priznali su da su 19. listopada 2004.u Iraku oteli i ubili Margaret Hassan, izjavio je za AFP izvor uministarstvu unutarnjih poslova.
BAGDAD, 1. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Petorica Iračana uhićenih u nedjelju ujutro južno od Bagdada priznali su da su 19. listopada 2004. u Iraku oteli i ubili Margaret Hassan, izjavio je za AFP izvor u ministarstvu unutarnjih poslova.

Jedanaest Iračana uhićeno je u zajedničkoj akciji iračke policije i komandosa uz potporu američkih vojnika na području Jaara, južno od Bagdada, prema tom izvoru.

Petorica među njima priznala su otmicu i ubojstvo Margaret Hassan", dodaje izvor, napominjući da su ostala šestorica "bila umiješana u otmicu".

U nedjelju ujutro isti je izvor kazao za AFP da su na tom području pronađene osobne stvari koje su pripadale Margaret Hassan, zaposlenici humanitarne organizacije Care.

Sigurnosne snage "zaplijenile su lako oružje, uhitile šestoricu naoružanih muškaraca i pronašle torbu, dokumente i odjeću Margaret Hassan" koja je imala irsko, britansko i iračko državljanstvo, izjavio je izvor ne navodeći potankosti.

Britanski su policajci došli "na lice mjesta radi istrage", kazao je britanski diplomat za AFP.

Margaret Hassan je trideset godina živjela u Iraku i bila je udana za Iračanina. Oteta je 19. listopada 2004. u Bagdadu, a vijest o ubojstvu objavljena je 16. studenog. Truplo nije pronađeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙