FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi najavio moguće povlačenje iz politike

RIM, 1. svibnja 2005. (Hina) - Talijanski premijer Silvio Berlusconinajavio je da bi mogao napustiti politiku ako bi se na desnom centruosnovala jedna stranka koja bi, po njegovu mišljenju, mogla pobijeditiljevicu na izborima, objavio je u nedjelju list Corriere della Sera.
RIM, 1. svibnja 2005. (Hina) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi najavio je da bi mogao napustiti politiku ako bi se na desnom centru osnovala jedna stranka koja bi, po njegovu mišljenju, mogla pobijediti ljevicu na izborima, objavio je u nedjelju list Corriere della Sera.

"Vjerujem da, ako bi se došlo do jedinstvene stranke i perfektnog bipolarizma, ne bih imao ništa protiv da smatram svoje razdoblje zaključeno s velikim povijesnim uspjehom", rekao je Berlusconi. Tu odluku bi, kako kaže, mogao donijeti i zato što je politički "čelnik koji ne živi od politike i sada u određenoj dobi može razmišljati o izlasku iz politike, ali taj izlazak ne smije umanjiti mogućnost pobjede koalicije desnog centra".

Jedinstvena stranka današnje koalicije desnog centra bi, drži Berlusconi, uz uvođenje čistog većinskog izbornog sustava (sada se dio zastupnika bira i proporcionalnim sustavom), mogla pobijediti i bez njegova vodstva.

Glede napetih odnosa s Washingtonom vezanih za različita tumačenja načina na koji je ubijen talijanski tajni agent Nicola Calipari u Bagdadu, nakon što je oslobodio novinarku Giulianu Sgrena, Berlusconi kaže kako još nije razgovarao s američkim predsjednikom Georgeom Bushom.

Berlusconi je najavio da će razgovarati ovih dana s Bushom, te opovrgnuo vijesti američkih glasila da je plaćena otkupnina za oslobađanje novinarke Sgrene.

Mješovita talijansko-američka komisija koja je istraživala način na koji su američki vojnici otvorili vatru na automobil i ubili Caliparija u Bagdadu 4. ožujka ove godine, nije došla do zajedničkog izvješća i talijanska će strana posebno objaviti svoje izvješće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙