FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi najavio ostavku i formiranje nove vlade

RIM, 20. travnja 2005. (Hina/AR) - Talijanski premijer SilvioBerlusconi najavio je u srijedu poslijepodne u govoru u Senatu svojuostavku, te dodao da će odmah nakon toga formirati novu vladu s istimkoalicijskim partnerima desnog centra.
RIM, 20. travnja 2005. (Hina/AR) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi najavio je u srijedu poslijepodne u govoru u Senatu svoju ostavku, te dodao da će odmah nakon toga formirati novu vladu s istim koalicijskim partnerima desnog centra.

"Iz parlamenta odlazim k šefu države Carlu Azegliu Ciampiju podnijeti ostavku ... Prihvaćam izazov formiranja nove vlade", rekao je Berlusconi na kraju svog govora u kojem je iznio svoj plan rješenja krize vlade.

Talijanska vlada našla se u krizi nakon što je Nacionalni savez, druga stranka po snazi u vladinoj koaliciji, objavila da izlazi iz vlade nakon što je svoje ministre već povukla demokršćanska UDC.

Kriza Berlusconijeve vlade desnog centra otvorena je poslije poraza na regionalnim izborima 3. i 4. travnja kada je lijevi centar osvojio 11 od 13 regija i dobio ukupno 52 posto glasova čime je vladinu koaliciju stavio u manjinu.

Stranke desnog centra, UDC i Nacionalni savez, zatražile su novi program i nove ministre u Berlusconijevoj vladi, ali ih premijer nije htio poslušati na što su te dvije stranke najavile svoj izlazak iz koalicije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙