FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rugova podržao utemeljenje foruma vlasti i oporbe

PRIŠTINA,30. travnja 2005.(Hina) - Predsjednik Kosova Ibrahim Rugovapodržao je u subotu ideju civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu, SorenaJessen-Petersena o osnivanju neformalnoga foruma vlasti i oporbe kojibi pomogao da se usklade stajališta o pitanjima u interesu Kosova.
PRIŠTINA,30. travnja 2005.(Hina) - Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova podržao je u subotu ideju civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu, Sorena Jessen-Petersena o osnivanju neformalnoga foruma vlasti i oporbe koji bi pomogao da se usklade stajališta o pitanjima u interesu Kosova.

Nakon razgovora s izaslanstvom Albansko-američkog nacionalnog vijeća koje boravi u Prištini, Rugova je kazao da bi predloženi politički forum pomogao kosovskim institucijama, dodajući kako je i on sam radio na takvom planu.

Forum vlasti i oporbe, prema njegovim riječima, "ne bi bio zamjena za kosovske institucije".

"Dio tog foruma bavit će se stručnim pitanjima, kako bi, ako bude pregovora, pomogao institucijama Kosova", rekao je predsjednik Kosova.

Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen jučer se sastao s vođama političkih stranaka i predložio im da osnuju neformalni forum jer je uoči očekivanih pregovora o budućnosti Kosova važno da Priština ima jedinstveno stajalište o najvažnijim pitanjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙