FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić uručio odlikovanja za doprinos zdravstvu te za humanitarnu pomoć

ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićodlikovao je dr. Christophera Chapmana, prof. dr. Jacoba Bergslanda iprof. dr. Michael C. Sinclaria Redom Danice hrvatske s likom KatarineZrinske za osobiti doprinos hrvatskom zdravstvu te za organizaciju idopremanje humanitarne pomoći Hrvatskoj, priopćeno je iz Uredapredsjednika.
ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić odlikovao je dr. Christophera Chapmana, prof. dr. Jacoba Bergslanda i prof. dr. Michael C. Sinclaria Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za osobiti doprinos hrvatskom zdravstvu te za organizaciju i dopremanje humanitarne pomoći Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Zahvaljujući donaciji Katoličke medicinske zaklade iz Sjedinjenih Američkih Država pod vodstvom Chrisa Chapmana od travnja do prosinca 1995. nabavljeni su aparati i medicinski potrošni materijal, a profesori Sinclair i Bergsland osobno su operirali velik broj kardiovaskularnih bolesnika u KB Dubrava.

Dodjeljujući odlikovanja, predsjednik Mesić im je zahvalio na pomoći te je izrazio uvjerenost da će "ovaj cijenjeni tim profesora s jednakim entuzijazmom i dalje postizati značajne rezultate na kliničkom i znanstvenom području te da će se međunarodna suradnja nastaviti s istim ili čak boljim rezultatima".

Na dodijeljenim odlikovanjima zahvalio je dr. Jacob Bergsland koji je istaknuo kako su tijekom proteklih deset godina uspostavljene brojne profesionalne, ali i prijateljske veze liječnika iz Buffala u New Yorku, KB Dubrava i KB Tuzla, te je izrazio nadu u daljnji nastavak znanstvene suradnje.

U ime dr. Christophera Chapmana, odlikovanje je preuzeo ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Inače, danas je u KB Dubrava održan međunarodni simpozij "Modern Treatment of Mitral Valve Disease", a Odjelu za kardijalnu kirurgiju KB Dubrava uručen je certifikat ISO 9001/2000 za njihova nastojanja u poboljšanju kvalitete vlastitog rada i vrednovanja rezultata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙