FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fond za zaštitu okoliša i suradnja sa znanstveno-stručnim institucijama

ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Fond za zaštitu okoliša i energetskuučinkovitost potpisao je danas sporazume o stručnoj suradnji sa 66znanstveno-stručnih institucija i tvrtki.
ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisao je danas sporazume o stručnoj suradnji sa 66 znanstveno-stručnih institucija i tvrtki.

S obzirom na visoku razinu stručnih poslova koje obavlja Fond bilo je nužno uspostaviti partnerstvo s fakultetima, institutima i tvrtkama radi odabira, valorizacije i praćenja projekata u koje će Fond ulagati sredstva, istaknuo je tom prigodom direktor Fonda Vinko Mladineo.

Sporazumi utvrđuju okvire suradnje, a za stručnu suradnju na konkretnim projektima i programima zaključit će se pak posebni ugovori, kazao je Mladineo.

Pozvao je predstavnike znanstvenih i stručnih institucija i tvrtki da se jave i s konkretnim programima i projektima, da budu neposredni nositelji određenih projekta za koje će Fond raspisati natječaje i koje će financirati.

Fond će, najavio je Mladineo, uskoro raspisati natječaje za projekte na smanjenju štetnih emisija, čistiju proizvodnju, energetsku učinkovitost, itd.

Fondu je na poziv za stručnu suradnju pristiglo 90 ponuda, a nakon analize prihvaćene su ponude 66 institucija - 16 fakulteta, 10 stručnih institucija, jednog zavoda, te 39 tvrtki.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osnovan je početkom prošle godine, a njegova je zadaća financijski pomoći projekte i programe vezane za zaštitu okoliša, energetsku učinkovitost, obnovljive izvore energije.

Fond je do sada započeo oko 160 projekata sanacije odlagališta otpada, a ta će se odlagališta pretvoriti u reciklažna dvorišta ili sabirnice, dok će se neka i zatvoriti, kazao je Mladineo.

Ističe da će za sustavno rješavanje pitanja otpada trebati osnovati i centre za gospodarenje otpadom, na lokalnoj pa i regionalnoj razini, a vjeruje da bi za mjesec dana mogla biti usvojena i strategija gospodarenja otpadom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙