FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Produljen mandat radne skupine za zločin u Srebrenici

BANJA LUKA, 29. travnja 2005. (Hina) - Na zahtjev visokog predstavnikaza BiH Paddija Ashdowna, vlada Republike Srpske (RS) produljila jemandat radnoj skupini za Srebrenicu, priopćio je vladin ured za odnoses javnošću. Ashdown je naime nezadovoljan nepotpunim popisima osoba zakoje se pretpostavlja da su bile uključene u događaje u Srebreniciizmeđu 10.i 19. srpnja 1995. godine kada su pripadnici vojske ipolicije RS ubili više od sedam tisuća Bošnjaka.
BANJA LUKA, 29. travnja 2005. (Hina) - Na zahtjev visokog predstavnika za BiH Paddija Ashdowna, vlada Republike Srpske (RS) produljila je mandat radnoj skupini za Srebrenicu, priopćio je vladin ured za odnose s javnošću. Ashdown je naime nezadovoljan nepotpunim popisima osoba za koje se pretpostavlja da su bile uključene u događaje u Srebrenici između 10.i 19. srpnja 1995. godine kada su pripadnici vojske i policije RS ubili više od sedam tisuća Bošnjaka.

Radna skupina je nedavno dostavila popis s imenima 892 osobe koje su na razne načine bile uključene u srebrenička zbivanja, a i dalje su uposlene u entitetskim i institucijama Bosne i Hercegovine.

Radna skupina za Srebrenicu mora identificirati osobe koje su još uposlene u policiji i Državnoj agencije za istraživanje i zaštitu, stoji u priopćenju Vlade RS.

Na čelu radne skupine je Jovan Spaić, voditelj ureda vlade RS za odnose s Haškim tribunalom, a krajnji rok za izradu novog izvješća je 30. rujna ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙