FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreno Središte za samostalno učenje engleskog jezika u Lori

SPLIT, 29. travnja 2005.(Hina) - U Zapovjedništvu za izobrazbu i obukuHrvatske ratne mornarice u vojarni Lori u Splitu danas je svečanootvoreno Središte za samostalno učenje engleskog jezika Škole stranihjezika "Katarina Zrinska".
SPLIT, 29. travnja 2005.(Hina) - U Zapovjedništvu za izobrazbu i obuku Hrvatske ratne mornarice u vojarni Lori u Splitu danas je svečano otvoreno Središte za samostalno učenje engleskog jezika Škole stranih jezika "Katarina Zrinska".

To je drugo takvo središte u Hrvatskoj nakon zagrebačkog otvorenog 2003., koje su zajednički opremili Ministarstvo obrane te oružane snage Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a, i jedno je od ukupno 27 sličnih projekata za učenje stranih jezika u srednjoj i istočnoj Europi.

Svečanosti otvorenja je osim državnog tajnika Ministarstva obrane Mate Rabotega i zapovjednika HRM-a kontraadmirala Zdravka Karduma, nazočio i britanski vojni izaslanik pukovnik Mike Reese.

Pukovnik Reese je u pozdravnom govoru naglasio važnost partnerskog, odnosno timskog rada jer je, kako je rekao, upravo to učilište primjer kako se zajednički mogu postići izvrsni rezultati.

Ministarstvo obrane osiguralo je i uredilo zgradu te omogućilo satelitske i internetske veze, SAD je priskrbio 20 računala, a Velika Britanija namještaj, opremu i izobrazbu nastavnika.

Cjela investicija procjenjuje se na oko 2,300.000 kuna.

Otvorenje Središta za samostalno učenje engleskog jezika važan je događaj za MORH u cjelini, kazao je državni tajnik Raboteg, jer u vrijeme globalizacije poznavanje stranih jezika postaje nužda ne samo u obrani nego i u svakodnevnu životu. Osim uvjeta za učenje stranih jezika, u prvom redu engleskog kao jezika komunikacije u NATO-u, daje novu kvalitetu učenju uz pomoć vrhunske tehnologije i drugih materijala za učenje.

Na svečanosti je najavljeno da će na ljeto u Osijeku biti otvoreno sličan centar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙