FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivšem ruandskom čelniku doživotni zatvor zbog genocida

DAR ES SALAAM, 28. travnja 2005. (Hina/Reuters) - UN-ov sud osudio je učetvrtak vodećeg političara iz plemena Hutua na doživotni zatvor zbogubojstva, genocida i zločina protiv čovječnosti, među ostalim i za 27silovanja počinjenih tijekom genocida nad pripadnicima plemena Tutsi1994. godine u Ruandi.
DAR ES SALAAM, 28. travnja 2005. (Hina/Reuters) - UN-ov sud osudio je u četvrtak vodećeg političara iz plemena Hutua na doživotni zatvor zbog ubojstva, genocida i zločina protiv čovječnosti, među ostalim i za 27 silovanja počinjenih tijekom genocida nad pripadnicima plemena Tutsi 1994. godine u Ruandi.

Međunarodni kazneni sud za Ruandu u najkraćem je suđenju u svojoj povijesti osudio Miku Muhimanu nakon svjedočenja niza svjedokinja koje su potvrdile da ih je on osobno silovao ili su bile silovane po njegovom nalogu.

Jedna od njih posvjedočila je pred sudom sa sjedištem u Arushi na sjeveru Tanzanije da je Muhinama mačetom rasparao trbuh trudnice, pripadnice plemena Tutsi i izvadio fetus. Djete je plakalo uz tijelo mrtve majke sve dok nije izdahnulo.

Doživotni zatvor najveća je kazna koju može izreći sud u Arushi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙