FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan za izbore ne bude li pregovora ove godine

IVANIĆ GRAD, 28. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račannajavio je da će njegova stranka tražiti odgovornost Vlade iprijevremene parlamentarne izbore, ne počne li ove godine Hrvatskapregovore o ulasku u EU.
IVANIĆ GRAD, 28. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račan najavio je da će njegova stranka tražiti odgovornost Vlade i prijevremene parlamentarne izbore, ne počne li ove godine Hrvatska pregovore o ulasku u EU.

"Bila bi tragedija da pregovori ne počnu do kraja godine. To bi značilo povratak na scenarij kojemu se ne mogu radovati čak ni euroskeptici, jer nitko ne želi da Hrvatska ostane u paketu s ostatkom Balkana", rekao je Račan novinarima u Šumećanima kod Ivanić Grada gdje je u srijedu boravio na poziv županijske organizacije SDP-a.

Na pitanje znači li to da će SDP tražiti prijevremene parlamentarne izbore, odgovorio je potvrdno. No Račan je pri tome izrazio nadu da do toga neće doći.

Račan je na novinarsko pitanje komentirao izjave iz Luxembourga voditelja Radne skupine EU za Hrvatsku, luksemburškog ministra vanjskih poslova Jeana Asselborna, koji je naglasio kako nema govora o promjeni stajališta EU-a prema Haagu. Račan je rekao da to tumači kao pokazatelj da hrvatske vlasti još uvijek nisu potpuno vjerodostojne.

"Činjenica je da su policija i tajne službe istraživale one koji su se pokazali efikasnima u suradnji s Haagom, poput bivšeg ravnatelja policije Ranka Ostojića, umjesto da istražuju one koji su sabotirali suradnju s Haagom", rekao je Račan.

Predsjednik SDP-a usprotivio se regionalizaciji Hrvatske kakvu traži HDZ-ov disident Branimir Glavaš.

"Regionalizacija na način da se umjesto iz Zagreba vlada iz tri ili četiri regionalna centra, neće proći u Hrvatskoj", rekao je Račan, kojemu je prihvatljivo isključivo regionalno okupljanje nakon decentralizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙