FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Račan o BiH i razgovoru s Papom

MOSTAR, 14. travnja 2005. (Hina) - Bivši hrvatski premijer Ivica Račanje u razgovoru za mostarski tjednik "Danas" izjavio kako je zaHrvatsku važno da BiH ostane stabilna zemlja i susjed u kojoj seproblemi ne rješavaju, kao što je to ranije bio slučaj, konfliktima isukobima.
MOSTAR, 14. travnja 2005. (Hina) - Bivši hrvatski premijer Ivica Račan je u razgovoru za mostarski tjednik "Danas" izjavio kako je za Hrvatsku važno da BiH ostane stabilna zemlja i susjed u kojoj se problemi ne rješavaju, kao što je to ranije bio slučaj, konfliktima i sukobima.

Račan je u razgovoru naglasio kako rješenja za kojima posežu Hrvati u BiH moraju imati povijesnu perspektivu. "Jako je važno da se demokratske snage među Hrvatima svojim djelovanjem dokažu i potvrde kao snage koje ne razbijaju BiH, nego koje omogućavaju da ona jedinstvena ostvaruje brz put prema Europskoj uniji. Na jednoj je strani važno ostvarivati vlastite interese, a na drugoj skidati stigmu da ste remetilački i razbijački čimbenik jednoj zemlji", rekao je Račan.

Račan je istaknuo kako ga je za jednog razgovora Papa Ivan Pavao II. pitao što se može učiniti da se Hrvati zadrže u BiH. "Rekao sam da svi mi možemo mnogo učiniti, ali ne smijemo griješiti. Rekao sam da i materijalno i duhovno i politički moramo stimulirati da ljudi ostaju živjeti sigurnije i bolje nego jučer", dodao je Račan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙