FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan: Ne počnemo li pregovore do kraja godine, SDP će tražiti odgovornost Vlade

IVANIĆ GRAD. , 27. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račannajavio je danas da će njegova stranka, ne počne li Hrvatska pregovoreo ulasku u EU do kraja godine, tražiti odgovornost Vlade Ive Sanadera.
IVANIĆ GRAD. , 27. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račan najavio je danas da će njegova stranka, ne počne li Hrvatska pregovore o ulasku u EU do kraja godine, tražiti odgovornost Vlade Ive Sanadera.

"Bila bi tragedija da pregovori ne počnu do kraja godine. To bi značilo povratak na scenarij kojemu se ne mogu radovati čak ni euroskeptici, jer nitko ne želi da Hrvatska ostane u paketu s ostatkom Balkana", rekao je Račan novinarima u Šumećanima kod Ivanić Grada gdje je danas boravio na poziv županijske organizacije SDP-a.

Na pitanje znači li to da će SDP tražiti prijevremene parlamentarne izbore, odgovorio je potvrdno. No Račan je pri tome izrazio nadu da do toga neće doći.

Komentirajući, na novinarsko pitanje, jučerašnje izjave iz Luxembourga voditelja Radne skupine EU za Hrvatsku, luksemburškog ministra vanjskih poslova, Jeana Asselborna koji je naglasio kako nema govora o promjeni stajališta EU-a prema Haagu, Račan je rekao da to tumači kao pokazatelj da hrvatske vlasti još uvijek nisu potpuno vjerodostojne.

"Činjenica je da su policija i tajne službe istraživale one koji su se pokazali efikasnima u suradnji s Haagom, poput bivšeg ravnatelja policije Ranka Ostojića, umjesto da istražuju one koji su sabotirali suradnju s Haagom", rekao je Račan.

Predsjednik SDP-a usprotivio se regionalizaciji Hrvatske kakvu traži HDZ-ov disident Branimir Glavaš.

"Regionalizacija na način da se umjesto iz Zagreba vlada iz tri ili četiri regionalna centra, neće proći u Hrvatskoj", rekao je Račan, kojemu je prihvatljivo isključivo regionalno okupljanje nakon decentralizacije.

Račan je novinarima prokomentirao i predizborne skandale u SDP-ovim redovima.

Kazao je tako da stranka neće dodatno sankcionirati požeškoga gradonačelnika Zdravka Ronka, kojemu je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa utvrdilo da je bio u sukobu interesa.

Pritom je istaknuo da je upravo SDP-ov predsjednik Povjerenstva Josip Leko to pitanje među prvima stavio na dnevni red što, po Račanu, pokazuje da u SDP-u "nema popuštanja".

Rekao je i kako ne vjeruje da bi zagrebački SDP na listu za Vijeće gradske četvrti Črnomerec stavio Zdravku Vučkovac, da su imali saznanja o njezinim navodnim prijevarama. "Riječ je o pogrešci koja se nije smjela dogoditi, a pokaže li se da su odgovorni u Zagrebu za to znali, morat će i odgovarati", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙