FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polančec: prosvjed pirotehničara nepotreban

ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Damir Polančecustvrdio je danas da je današnji prosvjed pirotehničara na Markovutrgu nepotreban jer Vlada radi sve kako bi riješila probleme državnetvrtke AKD Mungos i sačuvala što više radnih mjesta.
ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Damir Polančec ustvrdio je danas da je današnji prosvjed pirotehničara na Markovu trgu nepotreban jer Vlada radi sve kako bi riješila probleme državne tvrtke AKD Mungos i sačuvala što više radnih mjesta.

Za vrijeme prosvjeda pirotehničara koji pred Banskim dvorima traže rješavanje problema stečaja tvrtke i isplatu zaostalih plaća, Polančec je rekao novinarima u Vladi da se radi sve kako bi se riješilo probleme u kojima se našao Mungos.

No, dodao je, to je složen posao koji se ne može riješiti jednostavno i brzo jer Mungos duguje državi velike novce, a ima obveze i prema zaposlenima pa ne može sudjelovati u poslovima javne nabave.

Vlada raspravlja s Hrvatskim centrom za razminiranje o planu razminiranja Hrvatske do 2009. kao i o povećanju proračunskih sredstava za razminiranje za 2005., dodao je Polančec.

Također se pokušava promijeniti sustav razminiranja i ono na što se pirotehničari AKD Mungosa najviše žale, kao što je tehnički izvid terena, pa bi uskoro u proceduru trebao biti upućen Zakon o razminiranju, kazao je Polančec.

"Sve što je učinjeno u proteklih mjesec dana učinjeno je u skladu sa zaključcima sastanka s predstavnicima Mungosa i sindikata", rekao je Polančec.

Zaključci sastanka, dodao je, izmjenjeni su jedino u dijelu koji se odnosi na isplatu dviju zaostalih plaća iz Vladine pozajmice jer su predstavnici Mungosa predložili da se radnicima isplati jedna plaća, a da se preostalim novcem namire dobavljači, kako bi Mungos mogao nastaviti raditi.

Polančec je naveo da bi se stečajem s preustrojem koji je predložila Uprava Mungosa trebalo sačuvati što više radnih mjesta, potaknuti proces privatizacije te razriješiti problem dugovanja Mungosa prema državi.

O restrukturiranju Mungosa i provedbi stečaja s preustrojem u cilju opstanka tvrtke i zbrinjavanja viška zaposlenih danas se od 13 sati raspravlja u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

Šezdesetak pirotehničara, koji su pred Banske dvore došli s opremom i vrećama za spavanje najavljuju da će tamo ostati dok se ne riješi njihove probleme.

Traže također da ih primi premijer Ivo Sanader, žurno upućivanje Zakona o razminiranju u saborsku proceduru i donošenje Granskog kolektivnog ugovora za poslove razminiranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙