FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: okrugli stol SSSH o aktivnoj politici zapošljavanja

OSIJEK, 25. travnja (Hina) - Stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj u veljačije iznosila 19,3 posto, na području Vukovarsko-srijemske županijenajviša je u RH i iznosi oko 33 posto, a Hrvatska, unatoč ovimpodacima, do sada nije koristila sredstva fondova Europske unije zaprovođenje aktivne politike zapošljavanja, koja su joj naraspolaganju.
OSIJEK, 25. travnja (Hina) - Stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj u veljači je iznosila 19,3 posto, na području Vukovarsko-srijemske županije najviša je u RH i iznosi oko 33 posto, a Hrvatska, unatoč ovim podacima, do sada nije koristila sredstva fondova Europske unije za provođenje aktivne politike zapošljavanja, koja su joj na raspolaganju.

Istaknuto je to u Osijeku na današnjem okruglom stolu Aktivna politika zapošljavanja i fondovi Europske unije, održanom u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).

U raspravi je upozoreno kako se u punopravnim i pridruženim članicama Europske unije nacionalni akcijski planovi zapošljavanja donose na temelju lokalnih i regionalnih potreba, ali da se to načelo u Hrvatskoj ne primjenjuje. Također, unatoč postojanju Nacionalnog akcijskog plana zapošljavanja od 2005. do 2008. godine, kojega je hrvatska Vlada usvojila na temelju smjernica Europske komisije, još nema konkretnog operativnog i financijskog plana njegove provedbe.

Regionalni povjerenik SSSH za Slavoniju i Baranju Ante Krajina ocijenio je kako se broj nezaposlenih u RH može smanjiti uz aktivno uključivanje lokalne uprave te svih socijalnih partnera.

Istaknuo je da sindikat želi potaknuti definiranje nove hrvatske politike zapošljavanja, koja će uvažavati regionalne i lokalne potrebe te koristiti sredstva iz fondova Europske unije.

Okrugli stol okupio je predstavnike Sveučilišta, lokalnih vlasti te poslodavaca s područja Slavonije i Baranje.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙