FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Od sastanka u Luxembourgu očekujem "konkretan prijedlog"

ZAGREB, 26. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesića izjavio je danas kako očekuje "konkretan prijedlog"nakon sastanka radne skupine za procjenu hrvatske suradnje s ICTY-em uLuxembourgu, na koji je danas otputovalo hrvatsko izaslanstvopredvođeno premijerom Ivom Sanaderom.
ZAGREB, 26. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesića izjavio je danas kako očekuje "konkretan prijedlog" nakon sastanka radne skupine za procjenu hrvatske suradnje s ICTY-em u Luxembourgu, na koji je danas otputovalo hrvatsko izaslanstvo predvođeno premijerom Ivom Sanaderom.

Mesić je rekao kako nije sigurno hoćemo li dobiti datum pregovora, dodajući da "kada smo mi napravili korak više, očekuje jedan konkretan prijedlog".

Na novinarski upit da komentira medijske spekulacije o smjenama u Vladi, predsjednik Mesić je rekao kako o tome ništa ne zna.

"Na prošloj sjednici VONS-a o tome nije bilo ni riječi", kazao je dodajući kako je prije puta u Luxembourg razgovarao s premijerom Sanaderom koji također o tome nije rekao ništa.

Upitan da pojasni svoju jučerašnju izjavu na Hrvatskom radiju da je general Ante Gotovina odgovoran za pogibiju 185 hrvatskih branitelja u akciji "Maslenica", Mesić je rekao da je ta akcija loše provedena te da je hrvatska strana imala prevelik broj mrtvih.

Na upit smatra li generala Gotovinu odgovornim za to, rekao je kako ima više odgovornih, svi oni koji su planirali akciju. "Očito to nisu profesionalno izveli, a vi istražite tko je akcijom zapovijedao", poručio je novinarima Mesić.

Podsjetio je da je to rekao i poslije same akcije, ali tada to nije bilo "aktualno".

Mesić je jučer gostujući u emisiji "S Predsjednikom uz kavu" Hrvatskog radija Gotovinu optužio da je, zajedno s pokojnim generalom Jankom Bobetkom, odgovoran za pogibiju 185 hrvatskih branitelja u akciji "Maslenica", koja je, kako je ustvrdio, "bila nepripremljena, nije nas pomaknula ni za milimetar, a izvedena je u izborne svrhe".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙