FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana prva sjednica Nacionalnog vijeća učenika

ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Nacionalno vijeće učenika RepublikeHrvatske, savjetodavno tijelo Ministarstva znanosti, obrazovanja išporta, održalo je danas prvu sjednicu, na kojoj su sudjelovaIi svičlanovi - 42 učenika osnovne i srednje škole iz svih hrvatskihžupanija.
ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske, savjetodavno tijelo Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, održalo je danas prvu sjednicu, na kojoj su sudjelovaIi svi članovi - 42 učenika osnovne i srednje škole iz svih hrvatskih županija.

Zadaća Vijeća je priprema i davanje prijedloga Ministarstvu znanosti o pitanjima važnima za učenike, predlaganje mjera poboljšanja rada u školama i dr., kazao je ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac na konferenciji za novinare.

Vijeće će se boriti za interese učenika, kazao je Primorac obećavši potrebnu pomoć i logistiku Vijeću u kojemu će surađivati djeca iz osnovnih i srednjih škola.

Razlog osnivanja Vijeća je da se učenici počnu pitati za mišljenje i sudjelovati u odgojno obrazovnom sustavu te u konačnici izgrade osobnost i odgovornost prema domovini, istaknuo je ministar.

Predsjednik Vijeća Davor Nikolić, učenik 2. razreda X. gimnazije u Zagrebu, najavio je aktivnosti Vijeća koje će se sastajati dva do tri puta godišnje.

Kao najveći problem u školama Nikolić je izdvojio ocjenjivanje, koje po njegovu mišljenju, više nije odraz znanja i kvalitete. U prvom su planu ocjene, dok je znanje palo u drugi plan, kazao je. Nikolić drži i da učenicima nedostaje motivacije za nastavu, što za posljedicu ima neopravdane izostanke s nastave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙