FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eurotunnel zabilježio pad prihoda u 2004.

LONDON, 26. travnja 2005. (Hina/Dpa) - Eurotunnel, operator tunelaispod kanala La Manche između Francuske i Velike Britanije, izvijestioje u utorak o naglom padu prihoda od njegovih ključnih usluga prometavozila i kamiona u 2004. zbog "oštre konkurencije" trajektnihkompanija i diskontnih zrakoplovnih kompanija.
LONDON, 26. travnja 2005. (Hina/Dpa) - Eurotunnel, operator tunela ispod kanala La Manche između Francuske i Velike Britanije, izvijestio je u utorak o naglom padu prihoda od njegovih ključnih usluga prometa vozila i kamiona u 2004. zbog "oštre konkurencije" trajektnih kompanija i diskontnih zrakoplovnih kompanija.

Kompanija, čiji dugovi iznose 6,2 milijarde funti (11,7 milijarde dolara), priopćila je da su prihodi od usluga prometa između Dovera i Calaisa pali za sedam posto na 285 milijuna funti u odnosu na godinu ranije.

Predsjednik Jacques Gounon je rekao da tvrtka "nije uspjela dovoljno reagirati na veliku evoluciju tržišta prijevoza preko kanala u proteklih nekoliko godina".

Bez obzira na to, tvrtka je uspjela smanjiti gubitke na 570 milijuna eura s 1,3 milijarde eura u 2003. i očekuje od 2006. početak realizacije plana oporavka.

Prihodi u prva tri mjeseca ove godine povećani su na 130,80 milijuna funti, što je porast u odnosu na 127,80 milijuna funti prošle godine, priopćio je Eurotunnel.

Početkom mjeseca Eurotunnel je dobio odobrenje kreditora za početak pregovora o restrukturiranju dugova. Na kraju godine kompanija će biti obvezna početi plaćati kamate na svoje dugove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙