FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski BAA International "bacio oko" na Budapest Airport

BUDIMPEŠTA, 25. travnja 2005. (Hina/MTI) - Operator londonske zračneluke Heathrow BAA International izrazio je zanimanje za sudjelovanje uprivatizaciji mađarskog operatora Budapest Airport, koji upravljameđunarodnom budimpeštanskom zračnom lukom Ferihegy, izvijestio je uponedjeljak budimpeštanski poslovni list Napi Gazdasag.
BUDIMPEŠTA, 25. travnja 2005. (Hina/MTI) - Operator londonske zračne luke Heathrow BAA International izrazio je zanimanje za sudjelovanje u privatizaciji mađarskog operatora Budapest Airport, koji upravlja međunarodnom budimpeštanskom zračnom lukom Ferihegy, izvijestio je u ponedjeljak budimpeštanski poslovni list Napi Gazdasag.

Izvršni direktor BAA International Andrew Jurenko izjavio je da bi uvrštavanje dionica Budapest Airporta u kotaciju budimpeštanske burze bila dobra strategija u budućnosti.

Bilo bi dobro kada bi Budapest Airport bio ponuđen ulagačima specijaliziranim za upravljanje zračnim lukama budući da financijski ulagači razmišljaju na kratki rok, napominje Jurenko, dodajući da bi britanska kompanija bila zadovoljna ugovorom koji bi utvrdio što dulje razdoblje korištenja koncesije.

Iako nisu objavljeni podrobni detalji o planiranoj prodaji Budapest Airporta, mediji su naznačili da mađarska država očekuje da će tom privatizacijom utržiti 400 milijuna eura. Ta svota ne bi predstavljala financijski problem za BAA koji navodno ima na raspolaganju veliku količinu gotovine ali i zasad neiskorištenu kreditnu liniju.

BAA je u proteklih 17 godina na razvoj svojih zračnih luka potrošila više od 11,8 milijardi eura a u sljedećih 10 godina planira za tu namjenu izdvojiti još toliko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙