FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Centar banka poslovala s 1,86 milijuna kuna dobiti

ZAGREB, 26. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačka Centar banka prvo jeovogodišnje tromjesečje završila s neto dobiti u iznosu od 1,86milijuna kuna ili 8,43 kuna po dionici, što u odnosu na istotromjesečje lani predstavlja porast od značajnih 67 posto.
ZAGREB, 26. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačka Centar banka prvo je ovogodišnje tromjesečje završila s neto dobiti u iznosu od 1,86 milijuna kuna ili 8,43 kuna po dionici, što u odnosu na isto tromjesečje lani predstavlja porast od značajnih 67 posto.

Prema podacima iz financijskog izvješća, koje prenosi Zagrebačka burza, Centar banka je u prva tri mjeseca ove godine povećala svoj neto kamatni prihod u odnosu na isto vrijeme lani za 4,5 posto, na 6,83 milijuna kuna, pri čemu su ukupni prihodi od kamata povećani za 16,6 posto, na gotovo 12 milijuna kuna.

Više od polovice tog iznosa, odnosno 6,4 milijuna kuna, čine prihodi od kamata od poduzeća, no oni su u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine smanjeni za 10,6 posto.

Istodobno su prihodi od kamata od građana udvostručeni, i to s 2,22 milijuna kuna, koliko su iznosili krajem ožujka prošle godine, na 4,6 milijuna kuna s kraja prvog ovogodišnjeg tromjesečja.

Snažan rast, za više od 74 posto, na ukupno 3,26 milijuna kuna, bilježe i neto prihodi od provizija i naknada.

U prva su tri mjeseca rasli i operativni troškovi Centar banke, i to za 10,6 posto, na 7,7 milijuna kuna, od čega se na troškove osoblja odnosi 3,86 milijuna kuna ili 8,5 posto više nego lani.

No, u Centar banci pojašnjavaju kako je u odnosu na prvo tromjesečje lani došlo do promjene u strukturi troškova, pa je tako udio troškova osoblja smanjen sa 51 na 50 posto, dok je udio administrativnih troškova pao sa 36 na 33 posto. Povećan je samo udio troškova amortizacije za tri postotna boda, i to zbog snažnog rasta uzrokovanog izmjenama zakonskih propisa u ovoj godini, kojima su povećane stope amortizacije, navodi se u pojašnjenju Uprave.

Aktiva Centar banke, u čijem vlasništvu s više od 70 posto sudjeluje poslovni sustav Heruc, u prvom je ovogodišnjem tromjesečju povećana u odnosu na kraj prošle godine za 5 posto, na 709,24 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙