FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Partner banka: dobit povećana 28 posto

ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačka Partner banka prošlu jegodinu završila s neto dobiti u iznosu od 15,62 milijuna kuna, što uodnosu na prethodnu godinu predstavlja povećanje od 28 posto, podacisu iz financijskog izvješća te banke koje prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačka Partner banka prošlu je godinu završila s neto dobiti u iznosu od 15,62 milijuna kuna, što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja povećanje od 28 posto, podaci su iz financijskog izvješća te banke koje prenosi Zagrebačka burza.

Zarada Partner banke po dionici iznosi 17,5 kuna ili 5,4 posto više nego u 2003., kao i 1,2 poto više od planirane.

Povećanje dobiti, ističu u toj banci, doprinijeli su, među ostalim, i niži troškovi ispravaka vrijednosti, a rast dobiti je uslijedilo unatoč smanjenoj marži u poslovanju te sniženoj cijeni usluga (naknade).

Aktiva te banke na kraju prošle godine je iznosila 811,76 milijuna kuna, a u pojašnjenju Uprave se ističe da je planirano povećanje bilance od 20 posto ostvareno s povećanjem od 31 posto.

Neto kamatni prihod u 2004. godini, od 44,3 milijuna kuna manji je od planiranog za 3 posto, i to uglavnom zbog većih kamatnih troškova (za 3 milijuna kuna od planiranog). Uzrok tome su 11 posto veći depoziti od planiranih, i to naročito oni na duže rokove.

Ukupni ostvareni kamatni prihod iznosi 61,7 milijuna kuna i veći je od planiranog za 2,6 posto. Razlog tome je, kažu u Partner banci, što su plasmani na kraju godine iznosili 531 milijuna kuna, umjesto planiranih 448 milijuna kuna.

U odnosu na 2003. godinu, ukupno su kamatni prihodi Partner banke povećani za više od 63 posto, dok je neto kamatni prihod veći za 60 posto.

Operativni troškovi Partner banke u prošloj su godini iznosili 34,8 milijuna kuna i bili su veći za 16,7 posto od onih ostvarenih u 2003. godini. Pritom se gotovo cjelokupni iznos povećanja od 4 milijuna kuna odnosi na troškove zaposlenika. Razlog tome je, pojašnjavaju u Partner banci, zapošljavanje 13 novih zaposlenika, odnosno povećanje ukupnog broja zaposlenih za 16 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙