FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat metalaca traži spajanje splitske i sisačke željezare i jamstvo za obje

SISAK, 25. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata metalacaHrvatske Ivo Marjanović danas je na konferenciji za novinstvo u Sisku "zatražio od Vlade da ovoga četvrtka, 28. travnja, donese odluku oosnivanju novog holdinga koji će okupljati željezare u Sisku i Splitu,te o davanju državnog jamstva objema željezarama za obrtni kapital iinvesticije".
SISAK, 25. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Ivo Marjanović danas je na konferenciji za novinstvo u Sisku "zatražio od Vlade da ovoga četvrtka, 28. travnja, donese odluku o osnivanju novog holdinga koji će okupljati željezare u Sisku i Splitu, te o davanju državnog jamstva objema željezarama za obrtni kapital i investicije".

"Ako Vlada u četvrtak, 28. travnja neće odlučivati sudbini željezara u Sisku i Splitu, ili ako će odluka biti negativna, sisački željezaraci će donijeti odluku o prosvjedu na Markovu trgu u Zagrebu 4. svibnja", rekao je Marjanović.

Ujedno je Marjanović istaknuo da je u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva 2. travnja ove godine održan sastanak s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom i ministrom Brankom Vukelićem.

"Bilo je dogovoreno da Vlada potrebne odluke o sudbini željezare u Sisku i Splitu donese u roku od 15 dana, najkasnije do 15. travnja, ali nam se sada neslužbeno govori da je program nepotpun, da ima nedostatke i netočnosti u podacima o realnim rezultatima rada novog holdinga", rekao je Marjanović.

Odlazak na prosvjed radnika na Markov trg u Zagrebu, ako Vlada 28. travnja ne donese odluku ili donese po sisačku željezaru negativnu odluku, podržali su sindikalni povjerenici SMH u Valjaonici cijevi Sisak Mato Somić i u Remont Capragu Mirko Majkić, te regionalni povjerenik u Sisku Darko Idžaković.

Ministar gospodarstva Branko Vukelić u petak je u Željezari Split rekao je da će Vlada ovoga tjedna donijeti odluku o davanju jamstva toj željezari u iznosu od 10,6 milijuna eura. Kako je tada rekao ministar, Vlada ustraje u restrukturiranju crne metalurgije, no zasad nema straha od preseljenja proizvodnje u sisačku željezaru jer je "to jedna od mogućnosti u drugoj fazi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙