FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U željezničkoj nesreći najmanje 53 poginulih i više od 400 ranjenih

TOKIO, 25. travnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje 53 osobe su poginule iviše od 400 je ranjeno u ponedjeljak ujutro kada je vlak s 580 putnikaiskočio iz tračnica i zabio se u rezidencijalnu zgradu u Amagasakiju,blizu Osake, govore najnoviji službeni podaci.
TOKIO, 25. travnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje 53 osobe su poginule i više od 400 je ranjeno u ponedjeljak ujutro kada je vlak s 580 putnika iskočio iz tračnica i zabio se u rezidencijalnu zgradu u Amagasakiju, blizu Osake, govore najnoviji službeni podaci.

"Potvrdili smo smrt 28 muškaraca i 25 žena", rekao je glasnogovornik vatrogasaca Amagasakija nakon izvlačenja još tri tijela iz ruševina.

Policija je utvrdila da je 417 osoba ranjeno.

Prema željezničkoj kompaniji West Japan Railway (JR West) četiri vagona su iskočila iz tračnica, a jedan od njih se zabio u obližnju zgradu.

Nisu poznati uzroci iskakanja iz tračnica, a vlasti sumnjaju da je 23 godišnji vlakovođa prebrzo ušao u zavoj.

Radi se o najsmrtonosnijoj željezničkoj nesreći u Japanu u posljednjih 40 godina. U studenom 1963. je su sudaru dvaju vlakova u Jokohami, blizu Tokija poginulo 160 putnika.

Japan ima jednu od najgušćih i najsigurnijih željezničkih mreža na svijetu i svakoga dana prevozi 60 milijuna putnika, ili gotovo polovicu japanskog stanovništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙