FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U željezničkoj nesreći u Japanu najmanje 49 poginulih

OSAKA, 25. travnja 2005. (Hina/Reuters) - U teškoj željezničkojnesreći, koja se dogodila u blizini japanskog grada Osake, premaposljednjim podacima poginulo je najmanje 49 osoba, a nekoliko stotinaih je ozlijeđeno.
OSAKA, 25. travnja 2005. (Hina/Reuters) - U teškoj željezničkoj nesreći, koja se dogodila u blizini japanskog grada Osake, prema posljednjim podacima poginulo je najmanje 49 osoba, a nekoliko stotina ih je ozlijeđeno.

Agencije javljaju da se pet sati nakon nesreće pod vagonima nalazi još preživjelih putnika, te da na njihovu oslobađanju rade spasilačke ekipe. To je najteža željeznička nesreća u Japanu u posljednjih 14 godina.

U kompoziciji je bilo oko 580 putnika, a njih 300 prebačeno je u obližnju bolnicu gdje im je pružena hitna medicinska pomoć.

Glasnogovornik policije kazao je kako još ne zna je li među njima i netko od stanara zgrade, u koju su udarili vagoni, a samo je šest metara udaljena od željezničkih tračnica. Tri od sedam vagona iskočila su iz tračnica, a jedan od njih snažno je udario u stambenu zgradu, izvijestila je policija, a prenosi Reuters.

Jedan od putnika, koji je, poput većine ostalih putovao na posao, novinarima je kazao kako mu se učinilo da je vlak u zavoj ušao iznimno velikom brzinom te da je nakon toga došlo do iskakanja kompozicije iz tračnica.

Prema izjavama putnika koji ovim vlakom redovito putuju na posao, najavljeno je da vlak kasni u polasku te je vozio "puno brže" nego obično.

Agencije izvješćuju da točan uzrok nesreće još uvijek nije poznat. Istraga je u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙