FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osaka: U željezničkoj nesreći najmanje 37 poginulih

ZAGREB , 25. travnja 2005. (Hina) - U teškoj željezničkoj nesrećikoja se dogodila u ponedjeljak blizu Osake, prema posljednjim jepodacima poginulo najmanje 37 osoba, više od 200 putnika jeozlijeđeno, a pretpostavlja se da je uzrok nesreće neprilagođenabrzina, prenosi France presse.
ZAGREB , 25. travnja 2005. (Hina) - U teškoj željezničkoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak blizu Osake, prema posljednjim je podacima poginulo najmanje 37 osoba, više od 200 putnika je ozlijeđeno, a pretpostavlja se da je uzrok nesreće neprilagođena brzina, prenosi France presse.

Agencija dpa izvješćuje da su u nesreći ozlijeđene 304 osobe. To je najteža željeznička nesreća u Japanu u posljednjih 14 godina. U vlaku se nalazilo 580 putnika.

Prema izjavama putnika koji ovim vlakom redovito putuju na posao, najavljeno je da vlak kasni u polasku te je vozio "puno brže" nego obično. Tri od sedam vagona iskočila su iz tračnica, a jedan od njih snažno je udario u stambenu zgradu, izvijestila je policija, a prenosi Reuters.

Agencije izvješćuju da točan uzrok nesreće još uvijek nije poznat. Željeznička tvrtka West Japan Railway (WJR) prvobitno je izvijestila da je nesreću prouzoročio sudar vlaka s automobilom koji je bio na pružnom prijelazu, no kasnije je glasnogovornik tvrtke izvijestio da su vagoni iskočili iz tračnica prije sudara s automobilom. On je također kazao kako još ne može potvrditi informaciju o tomu da je vlak vozio brže od dopuštenih 70 km na sat. Istraga je u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙