FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zimbabveu optužena dva neakreditirana britanska novinara

HARARE, 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Dva britanska novinara uhićenaprošlog tjedna nedaleko od Hararea dok su izvještavali oparlamentarnim izborima u Zimbabveu, iako nisu bili akreditirani,optuženi su za kršenje zakona o informiranju, javio je AFP.
HARARE, 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Dva britanska novinara uhićena prošlog tjedna nedaleko od Hararea dok su izvještavali o parlamentarnim izborima u Zimbabveu, iako nisu bili akreditirani, optuženi su za kršenje zakona o informiranju, javio je AFP.

Toby John Harden (37) i Paul Simmonds (46) koji su radili za londonski Sunday Telegraph, uhićeni su na dan izbora 31. ožujka nedaleko od biračkog mjesta u Nortonu, 40 kilometara zapadno od Hararea.

Nakon što im je pročitana optužnica, sudac je britanske novinare odlučio pustiti na slobodu uz jamčevinu i vrlo stroge uvjete, prema kojima su vlastima morali predati putovnice i ne micati se iz prostora tamošnjeg britanskog konzulata.

No državni je tužitelj odmah uložio priziv na tu odluku, što je automatski onemogućilo njihovo puštanje na slobodu do odluke o prizivu.

Dvojici novinara prijeti maksimalna kazna od dvije godine zatvora za povredu zakona o informiranju koji zabranjuje svakom novinaru, iz Zimbabvea ili inozemstva, rad u Zimbabveu bez akreditacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙