FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prtenjača: nisam ni bio u Zadru, a kamo li nazočio sastanku kojeg spominje Banić

ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Saborski zastupnik HDZ-a ŠimePrtenjača oštro je danas odbacio medijska nagađanja da je bio sudioniksastanka na kojemu je navodno ministar mora, turizma, prometa irazvitka Božidar Kalmeta svojedobno kao zadarski gradonačelnik odtadašnjeg direktora Trajektne plovidbe Zadar Stanka Banića tražio datvrtka financira odvjetnike i obitelj generala Ante Gotovine.
ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Saborski zastupnik HDZ-a Šime Prtenjača oštro je danas odbacio medijska nagađanja da je bio sudionik sastanka na kojemu je navodno ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta svojedobno kao zadarski gradonačelnik od tadašnjeg direktora Trajektne plovidbe Zadar Stanka Banića tražio da tvrtka financira odvjetnike i obitelj generala Ante Gotovine.

"To su besmislice. Takvom sastanku nisam nazočio, štoviše u vrijeme kada se sastanak navodno dogodio nisam ni bio u Zadru", kazao je Prtenjača novinarima u Saboru.

Prtenjača smatra da je riječ o politikantskim podmetanjima pred lokalne izbore.

"Znakovito je i da se takve informacije pojavljuju svaki put kada je Hrvatska pred velikim odlukama", rekao je Prtenjača.

Neki mediji Prtenjaču su naveli kao svjedoka sastanka nakon što je Banić izjavio da o sastanku s Kalmetom može posvjedočiti i jedan visokopozicionirani HDZ-ovac iz Zadra.

Ministar Kalmeta opovrgnuo je Banićeve tvrdnje u subotu u HTV-ovu Dnevniku ocijenivši kako je "riječ o dobro osmišljenoj i organiziranoj akciji, tempiranoj uoči lokalnih izbora, s ciljem da ga se diskreditira kao nositelja liste u Gradu Zadru u očima međunarodnih čimbenika". Dodao je da "ovo, na žalost, nije prvi ni posljednji put da se ovakve stvari događaju uoči za Hrvatsku važnih odluka i datuma".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙