FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare-Ožbolt: dio zemljišnih knjiga uskoro na internetu

ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Do 10. svibnja Ministarstvopravosuđa stavit će na internet sve dosad digitaliziranezemljišnoknjižne uloške, što će biti veliko olakšanje za građene iposlovne ljude u obavljanju pravnog prometa nekretninama, najavila jedanas ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt nakon susreta sčelništvom Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).
ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Do 10. svibnja Ministarstvo pravosuđa stavit će na internet sve dosad digitalizirane zemljišnoknjižne uloške, što će biti veliko olakšanje za građene i poslovne ljude u obavljanju pravnog prometa nekretninama, najavila je danas ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt nakon susreta s čelništvom Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

Dosad je u cijeloj Hrvatskoj u digitalni oblik preneseno 70 tisuća zemljišno-knjižnih uložaka, a u Zagrebu je digitalizirano njih 60 posto, rekla je ministrica. Ti dokumenti su i sada javni, ali do njih se otežano dolazi zbog preopterećenosti u radu gruntovnica i zastarjele tehnologije njihova izdavanja.

Uz stanje u zemljišnim knjigama, teme razgovora predstavnika Ministarstva pravosuđa i HUP-a bile su donošenje novih zakona o stečaju i ovršnog zakona te sklapanje sporazuma o postupku mirenja u radnim sporovima, u kojemu bi uz HUP i Ministarstvo, trebale sudjelovati Hrvatska obrtnička i Hrvatska gospodarska komora, izvijestila je ministrica.

Kako je dodala, u raspravi o postupku donošenja Ovršnog zakona razmotreni su zahtjevi HUP-a za ubrzavanjem postupka ovrhe i pojačanom zaštitom vjerovnika, a u razgovoru o novom zakonu o stečaju, iznijeta je ideja osnivanja registra stečajnih upravitelja i licence koju bi im davalo Ministarstvo pravosuđa.

Emil Tedeschi istaknuo je da je na sastanku postignut visok stupanj suglasja o raspravljanim temama te najavio da će se suradnja HUP-a i Ministarstva pravosuđa nastaviti kroz rad stručnih timova o pojedinim područjima od zajedničkog interesa, kao što su spomenuti zakoni.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙