FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ulagači ne bi trebali očekivati veću aprecijaciju kineskog juana

BOAO, 25. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Kina će ubrzati reformu svogkontroverznog valutnog režima, no investitori ne bi trebali očekivativeću aprecijaciju juana, rekao je viši dužnosnik kineskog regulatorafinancijskog tržišta.
BOAO, 25. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Kina će ubrzati reformu svog kontroverznog valutnog režima, no investitori ne bi trebali očekivati veću aprecijaciju juana, rekao je viši dužnosnik kineskog regulatora financijskog tržišta.

Kina će također uzeti u obzir globalni utjecaj svakog poteza, rekao je Wei Benhua, potpredsjednik Državne uprave za devizna tržišta na Boao forumu.

"Pozitivno ali i promišljeno ćemo ubrzati proces reforme tečajnog režima juana, korak po korak i dobro ćemo odabrati trenutak", rekao je Wei.

Kina i ostale azijske zemlje nalaze se pod pritiskom da dopuste rast vrijednosti svojih valuta kako bi se pomoglo rješavanju globalnih neravnoteža u bilancama plaćanja.

Dužnosnici Sjedinjenih Država i Europe više puta zaredom pozivali su Kinu da dopusti rast vrijednosti juana, no Wei je sugerirao da neće biti velikih revaluacija u bliskoj budućnosti. "Ne možete očekivati da sutra poraste vrijednost juana za 10 posto. To bi bila katastrofa za Kinu kao i ostale zemlje", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙