FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana središnja priredba riječke "Etno smotre 2005."

RIJEKA,23. travnja 2005.(Hina) - Na pozornici na Korzu u središtuRijeke danas se održava zajednička folklorna priredba udruganacionalnih manjina iz Rijeke i njihovih gostiju iz mnogih gradovaHrvatske te matičnih zemalja kao središnji događaj "Etno-smotre 2005."od 21. do 24. travnja.
RIJEKA,23. travnja 2005.(Hina) - Na pozornici na Korzu u središtu Rijeke danas se održava zajednička folklorna priredba udruga nacionalnih manjina iz Rijeke i njihovih gostiju iz mnogih gradova Hrvatske te matičnih zemalja kao središnji događaj "Etno-smotre 2005." od 21. do 24. travnja.

Nacionalne manjine iz Rijeke predstavit će se folklorom, dramskim priredbama i izložbama stvaralaštva, a održat će se i okrugli stolovi o problemima nacionalnih manjina.

Danas na Korzu nastupa skupina "Riječke ribice" Češke besede iz Rijeke, zatim omladinski ansambl "Varsovia" iz Varšave, pjevačka skupina "Lenka", folkorna skupina "Mugri", glazbena skupina "Čagli" i dječja skupina "Zvjezdice".

Nastupila je plesna skupina Srednje škole "Gor Nagy Maria" iz Budimpešte, zatim židovska plesna skupina "Or hašemeš", KUD "Taras Ševčenko" iz Đurđeva, te predstavnici nacionalne zajednice Crnogoraca iz Rijeke i perojskih Crnogoraca, Matice Slovačke iz Rijeke, KUD "Krajina" iz Bihaća i KUD "Shota" Zajednice Albanaca iz Rijeke.

"Etno smotra 2005." završava sutra šahovskim turnirom, te folklornim nastupima i izvođenjem dijelova dramskih priredaba nacionalnih udruga u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku.

(Hina) xdsil ymd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙