FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi predstavio novu vladu

RIM, 23. travnja 2005. (Hina) - Talijanski premijer Silvio Berlusconipredstavio je u subotu, nakon sastanka s predsjednikom Carlom AzegliomCiampijem, svoju novu koalicijsku vladu desnog centra, u kojoj imamanjih promjena u odnosu na njegov prethodni kabinet, ali su sviključni ministri zadržali svoje položaje.
RIM, 23. travnja 2005. (Hina) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi predstavio je u subotu, nakon sastanka s predsjednikom Carlom Azegliom Ciampijem, svoju novu koalicijsku vladu desnog centra, u kojoj ima manjih promjena u odnosu na njegov prethodni kabinet, ali su svi ključni ministri zadržali svoje položaje.

Inauguracijom nove vlade, koja bi trebala biti potvrđena u parlamentu kasnije u subotu, bit će riješena višetjedna politička kriza izazvana lošim rezultatima vladajuće koalicije na nedavnim lokalnim izborima.

Najveća novost druge Berlusconijeve vlade je povratak bivšeg ministra ekonomije Giulia Tremontia, koji će postati potpredsjednikom vlade, te izlazak čelnika demokršćanskog UDC-a Marca Follinija.

Ministar za europska pitanja postaje čelnik Republikanske stranke Giorgio La Malfa, dok dosadašnji ministar tog sektora Rocco Butiglione postaje ministrom kulture.

Francesco Storate, dosadašnji guverner regije Lazio, pošto je izgubio na regionalnim izborima sada postaje ministar zdravstva.

Berlusconi je u petak dobio od Ciampija drugi mandat za sastav vlade nakon što je u srijedu podnio ostavku koja je dovela do pada njegove četverogodišnje vlade, najdugotrajnije talijanske administracije od kraja Drugog svjetskog rata.

Talijanski premijer kazao je da će njegova vlada desnog centra do isteka mandata parlamenta u proljeće sljedeće godine imati osnovne tri točke programa - razvitak juga zemlje, zaštitu kupovne moći obitelji i poticaj konkurentnosti talijanskih poduzeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙