FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka policija uhitila čovjeka osuđenog u Hrvatskoj za ratne zločine

BERLIN, 22. travnja 2005. (Hina) - Njemačka policija uhitila je54-godišnjeg Srbina Jovu Begovića iz Petrinje osuđenog 2001. uHrvatskoj na 20 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti,saznaje Hina u petak.
BERLIN, 22. travnja 2005. (Hina) - Njemačka policija uhitila je 54-godišnjeg Srbina Jovu Begovića iz Petrinje osuđenog 2001. u Hrvatskoj na 20 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, saznaje Hina u petak.

Kako je za Hinu rekao glasnogovornik policije za područje južni Hessen Josef Michael Roesch, Begović je uhićen još u ponedjeljak na području Rajne-Majne u mjestu Dreiechu gdje je živio zajedno s obitelji. On je priveden istražnom sucu koji je odredio pritvor na osnovi međunarodne tjeralice. Begović se nalazi u istražnom zatvoru u Darmstadtu gdje čeka na izručenje Hrvatskoj. Kako je nadalje priopćeno, njemačko pravosuđe je uspostavilo kontakt s hrvatskim kolegama oko detalja izručenja, priopćio je Roesch.

Jovo Begović je u Hrvatskoj 2001. osuđen na 20 godina zatvora nakon što mu je dokazana odgovornost za granatiranje civilnih ciljeva 1993. prilikom kojih je najmanje 4 osoba poginulo dok ih je 13 teško ozlijeđeno.

Prema navodima njegove obitelji Jovo Begović je nakon oslobađanja okupiranih dijelova Hrvatske izbjegao u Beograd gdje živi do 2001. kada odlazi na rad u Njemačku. U mjestu Dreiech boravi od lipnja 2004. a boravišnu dozvolu je stekao nakon vjenčanja s jednom državljankom Srbije i Crne Gore koja već dulje vrijeme boravi u Njemačkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙