FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GIP: Zagrepčani biraju između 24 kandidacijske liste

ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Zagrepčani će na predstojećimlokalnim izborima, 15. svibnja, moći birati između 24 kandidacijskeliste za izbor članova Gradske skupštine, izvijestio je danaspredsjednik Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) Božidar Rumenjak.
ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Zagrepčani će na predstojećim lokalnim izborima, 15. svibnja, moći birati između 24 kandidacijske liste za izbor članova Gradske skupštine, izvijestio je danas predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) Božidar Rumenjak.

Rumenjak je na konferenciji za novinare rekao da su prihvaćene sve 24 liste koje su zaprimljene u GIP jer su bile sastavljene u skladu sa zakonom napominjući pritom da je u prošlu izbornu utrku ušlo nešto više kandidacijskih lista, njih 29.

Na predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu sudjeluju 44 stranke, deset koalicija i četiri nezavisne liste (Petar Brana, Tatjana Holjevac, Josip Nevenko Krznarić, Boris Mikšić).

Za 51 zastupničko mjesto u zagrebačkoj Gradskoj skupštini natječe se 1.224 kandidata od kojih je 66,5 posto muškaraca i 33,5 posto žena.

Prosječna dob kandidata je 43 godine s tim da je najmlađi kandidat tek napunio 18 godina, dok najstariji ima 82 godine, a obojica dolaze iz Socijalističke radničke partije (SRP).

Nakon objave kandidacijskih lista započinje izborna kampanja koja će trajati od 24. travnja do 13. svibnja u ponoć kada počinje izborna šutnja.

Na kandidacijskim listama mogu se naći i poznata imena iz kulturnog i sportskog života Zagreba pa tako, među ostalima, koalicijsku listu HDZ-DC-HSLS-Demokršćani podržavaju nogometaš Davor Šuker i košarkašica Danira Nakić, koalicijsku listu SDP-HSS-HSU stolnotenisač Dragutin Šurbek, koalicijsku listu HNS-LS redatelji Branko Ivanda i Paolo Magelli te glumci Relja Bašić i Željko Vukmirica. Nezavisnog kandidata Borisa Mikšića podržava pjevač Stjepan Jimmy Stanić, a nezavisnu Tatjanu Holjevac pjevač Sandi Cenov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙