FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umjereni nacionalisti vode na izborima u Baskiji

VITORIA, 17. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Koalicija baskijskognacionalističkog premijera Juana Josea Ibarretxea vjerojatni jepobjednik regionalnih izbora održanih u nedjelju, prema anketiprovedenoj na izlasku iz birališta.
VITORIA, 17. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Koalicija baskijskog nacionalističkog premijera Juana Josea Ibarretxea vjerojatni je pobjednik regionalnih izbora održanih u nedjelju, prema anketi provedenoj na izlasku iz birališta.

Baskijska nacionalna stranka (PNV) i njezini saveznici mogli bi dobiti 30 do 33 zastupnika u regionalnom parlamentu, dok su u prethodnom sazivu nakon izbora 2001. imali 33 zastupnika.

Iznenađenje bi mogla prirediti Komunistička stranka baskijskih zemalja (PCTV-EHAK), malena stranka koja je na izborima imala potporu separatista iz Batasune, koja bi mogla dobiti sedam do osam zastupnika u parlamentu.

Baskijci biraju 75 zastupnika u regionalnom parlamentu, a izbori trebaju dati sliku o razmjerima potpore koju uživa plan "slobodnog udruživanja" s Madridom za koji se zalaže Ibarretxe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙