FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pirotehničari prekinuli prosvjed na Markovu trgu

ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Šezdesetak pirotehničara, koji su odjučer prosvjedovali na Markovu trgu, razišli su se danas poslijepodnenakon što je Izvršni odbor Sindikata zaposlenih na razminiranjuodlučio prekinuti prosvjed, a o daljnim sindikalnim akcijama odlučitće na skupu zaposlenika u AKD-u Mungos 29. travnja.
ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Šezdesetak pirotehničara, koji su od jučer prosvjedovali na Markovu trgu, razišli su se danas poslijepodne nakon što je Izvršni odbor Sindikata zaposlenih na razminiranju odlučio prekinuti prosvjed, a o daljnim sindikalnim akcijama odlučit će na skupu zaposlenika u AKD-u Mungos 29. travnja.

"Ako do 29. travnja svi u Mungosu ne bismo počeli raditi, to bi značilo da Vlada ne poštuje danas dogovorene zaključke zbog čega bismo bili prisiljeni ponovo započeti prosvjed", rekao je dopredsjednik sindikata Niko Režić.

Do toga datuma, ističu sindikalci, Vlada treba početi s provedbom i ostalih dogovorenih zaključaka, što znači da bi prijedlog Zakona o razminiranju trebao proći Vladine koordinacije i biti upućen u hitnu proceduru.

Iako su sindikalni čelnici nakon današnjeg sastanka u Vladi izrazili uvjerenje da će se dogovoreno ispoštovati, dio prosvjednika nije želio napustiti Markov trg ističući da je Vlada izigrala prethodna obećanja pa neće ispoštovati ni današnji dogovor.

Stoga je sindikat najavio da će radnike o izvršenju dogovorenih zaključaka izvjestiti na skupu zaposlenika, nakon čega će se znati ima li potrebe za daljnjim sindikalnim akcijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙