FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat pirotehničara najavljuje prosvjed na Markovu trgu

SPLIT, 19. travnja 2005. (Hina) - Sindikat zaposlenih na poslovimarazminiranja najavio je danas da će u četvrtak, 21. travnja, održativeliki prosvjedni skup na Markovu trgu koji će trajati sve dok Vladane ispuni njihove zahtjeve i prekine s "maćehinskim" odnosom premapirotehničarima.
SPLIT, 19. travnja 2005. (Hina) - Sindikat zaposlenih na poslovima razminiranja najavio je danas da će u četvrtak, 21. travnja, održati veliki prosvjedni skup na Markovu trgu koji će trajati sve dok Vlada ne ispuni njihove zahtjeve i prekine s "maćehinskim" odnosom prema pirotehničarima.

Potpredsjednik sindikata Niko Režić istaknuo je na konferenciji za novinare kako će pirotehničari tražiti da ih primi osobno premijer Ivo Sanader od kojeg će zahtjevati objašnjenje za "mutne igre" u slučaju stečaja nad državnom tvrtkom za razminiranje AKD Mungos, upućivanje Zakona o razminiranju u saborsku proceduru i isplatu dvije zaostale plaće.

Režić i njegovi kolege sindikalci ustvrdili su da na poslovima razminiranja "caruje mafija", a Hrvatski centar za razminiranje podupire nelojalnu konkurenciju i pogoduje privatnim tvrtkama čiji vlasnici zgrću golemi novac, a financijski ne skrbe za svoje radnike.

"Poručujemo Sanaderu da je voda došla do grla i da više nećemo nasjedati na prazna obećanja potpredsjednika Vlade Damira Polančeca. Dok mi ostajemo bez posla u Hrvatskoj je još 1.799 kilometara minski sumnjivog prostora, što znači da svaki četvrti građanin živi u takvom okolišu", kazao je Režić.

Od 1996. godine, kada je počelo humanitarno razminiranje, poginulo je 49 pirotehničara, 30 je teško ozlijeđeno, a prema statističkim podacima godišnje 15 osoba, uglavnom djece i starijih, strada u minskim poljima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙