FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakon noći na Markovu trgu pirotehničari kod Polančeca

ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Nakon što je sedamdesetakpirotehničara provelo noć na Markovu trgu, njihove je predstavnike u10 sati primio potpredsjednik Vlade Damir Polančec kako bi pokušalirazriješiti probleme zbog kojih su pirotehničari jučer započeliprosvjed.
ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Nakon što je sedamdesetak pirotehničara provelo noć na Markovu trgu, njihove je predstavnike u 10 sati primio potpredsjednik Vlade Damir Polančec kako bi pokušali razriješiti probleme zbog kojih su pirotehničari jučer započeli prosvjed.

Prosvjednici su jučer došli na Markov trg s opremom i vrećama za spavanje te najavili da neće odustati od prosvjeda dok Vlada ne ispuni njihove zahtjeve.

Pirotehničari državne tvrtke AKD Mungos traže rješavanje problema stečaja njihove tvrtke, isplatu zaostalih plaća, žurno upućivanje Zakona o razminiranju u saborsku proceduru i donošenje Granskog kolektivnog ugovora za poslove razminiranja.

Zahtijevaju da ih primi premijer Ivo Sanader, kako bi im potvrdio zaključke s jučerašnjeg sastanka u Hrvatskom fondu za privatizaciju.

Na sastanku je zaključeno da treba u roku 15 dana u saborsku proceduru uputiti prijedlog Zakona o razminiranju i nacionalni program razminiranja do 2009.

Također je dogovoreno da stečajni sudac u odbor vjerovnika imenuje predstavnike Ministarstva financija, HFP-a, tri predstavnika zaposlenika i po jednog predstavnika Hrvatskog centra za razminiranje i malih vjerovnika.

Od javnih poduzeća zatraženo je da potpišu ugovore koji će osigurati zapošljavanje kapaciteta Mungosa, a stečajni se upravitelj obvezao da će zajedno s odborom vjerovnika do 30. lipnja izraditi prijedlog preustroja Mungosa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙