FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pirotehničari prosvjeduju na Markovu trgu

ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Šezdesetak pirotehničara tvrtke AKDMungos okupilo se oko podneva pred Banskim dvorima zahtijevajućirješavanje problema stečaja njihove tvrtke i isplatu zaostalih plaća.
ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Šezdesetak pirotehničara tvrtke AKD Mungos okupilo se oko podneva pred Banskim dvorima zahtijevajući rješavanje problema stečaja njihove tvrtke i isplatu zaostalih plaća.

Sindikat zaposlenih na poslovima razminiranja organizirao je prosvjed unatoč tome što je Vlada za danas u 13 sati zakazala sastanak u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) o restrukturiranju Mungosa i provedbi stečaja s preustrojem u cilju opstanka tvrtke i zbrinjavanja viška zaposlenih.

Potpredsjednik Sindikata Niko Režić izjavio je da će otići na sastanak u HFP ali pirotehničari koji su na Markov trg došli s opremom i vrećama za spavanje neće odustati od prosvjeda dok Vlada ne ispuni njihove zahtjeve.

"Borimo se da ne dođe do otpuštanja pirotehničara, a ako Vlada smatra da može provesti stečaj bez otpuštanja pirotehničara, onda nam stečaj ne smeta" rekao je Režić novinarima.

On tvrdi da je Vlada lani izdvojila dovoljno novaca da mogu raditi svi pirotehničari čitavu godinu, ali je problem što se s tim novcem nije dobro gospodarilo.

Novac je umjesto na razminiranje bio usmjeren na pretraživanje terena, koje je osjetno skuplje.

Po njegovim podacima, za rad 552 hrvatska pirotehničara Hrvatska bi trebala izdvojiti 250 milijuna kuna. No, lani je na pretraživanje terena utrošeno 350 milijuna kuna, a pronađeno je samo 70 mina, što Režić smatra apsurdnim.

Sindikalci traže da ih primi osobno premijer Ivo Sanader od kojeg osim rješavanja problema stečaja Mungosa traže hitno upućivanje Zakona o razminiranju u saborsku proceduru i isplatu dvije zaostale plaće.

Zahtjevaju također donošenje Granskog kolektivnog ugovora za poslove razminiranja kako bi se spriječili mutni poslovi privatnih tvrtki za razminiranje čije vlasnike optužuju da zgrću golemi novac, a financijski ne skrbe za svoje radnike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙