FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Predizborna iznenađenja u Hrvatskoj

SVG-vanjska-dnevni pregledDP: Predizborna iznenađenja u Hrvatskoj,(H) - Beogradska "Politika" od petka u tekstu pod naslovom "Naprasniinteres za Srbe" piše o "hrvatskim predizbornim iznenađenjima" tenavodi kako je jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice (HDZ)Josip Boljkovac na listi karlovačke Samostalne demokratske srpskestranke (SDSS).
,(H) - Beogradska "Politika" od petka u tekstu pod naslovom "Naprasni interes za Srbe" piše o "hrvatskim predizbornim iznenađenjima" te navodi kako je jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Josip Boljkovac na listi karlovačke Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS).

"U javnosti Boljkovac važi kao čovjek koji je u najtežim danima proteklog građanskog rata u Hrvatskoj uspijevao da sa Srbima tog područja uspostavi i miroljubive kontakte, pa mu se u zasluge stavlja da je pridonio da se pobuna ne proširi i na dijelove Gorskog kotara u kojima također žive Srbi, kao i da pobunjenici ne prekinu izuzetno važni prometni koridor između Karlovca i Rijeke", piše "Politika".

U tekstu se ističe kako predstojeći lokalni izbori u Hrvatskoj obećavaju mnoga iznenađenja u političkim savezima i koalicijama, te predstavljanju političkih stranaka. "Među ostalim se tako bilježi do sada neuobičajeni nastup čelnika desničarskih 'pravaša' Ante Đapića koji, u nastojanju da na brzinu promijeni lice svoje stranke i prilagodi je međunarodnim standardima, ovih dana na radnom ručku priređenom za strane diplomate tvrdi kako bi Srbima brže vratio imovinu nego Sanader", piše "Politika" u petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙