FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažan rast dobiti Ericssona

STOCKHOLM, 22. travnja 2005. (Hina/AP) - Švedski proizvođač telekomopreme Ericsson u petak je izvijestio o 77-postotnom rastu neto dobitiu prvom tromjesečju u odnosu na isto razdoblje lani, uz rast prihodana godišnjoj razini od 12 posto.
STOCKHOLM, 22. travnja 2005. (Hina/AP) - Švedski proizvođač telekom opreme Ericsson u petak je izvijestio o 77-postotnom rastu neto dobiti u prvom tromjesečju u odnosu na isto razdoblje lani, uz rast prihoda na godišnjoj razini od 12 posto.

Neto dobit u tom je razdoblju uvećana na 4,6 milijardi kruna (501 milijun eura) s lanjskih 2,6 milijardi kruna. Prihodi su porasli na 31,5 milijardi kruna nakon prošlogodišnjih 28,1 milijardi kruna, no smanjeni su 20 posto u odnosu na sezonski jače četvrto tromjesečje.

Ericsson je također potvrdio svoje procjene za tržište mobilnih sustava u 2005., kazavši kako očekuje njegov blagi rast.

"Naša usmjerenost na profitabilan rast kroz intenzivirana partnerstva s korisnicima i operativnu izvrsnost je uspješna i daje nam značajnu konkurentsku prednost", izjavio je izvršni direktor Carl-Henric Svanberg. "Povećanje udjela na tržištu mobilne infrastrukture za dva do tri postotna boda u prošloj godini dokazuje snagu naše strategije".

Posebice snažne tromjesečne rezultate Ericsson je zabilježio u Latinskoj Americi i zapadnoj Europi, gdje su mu prihodi uvećani 24 odnosno 26 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙