FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovar: magistralni vodovod - najvažniji projekt

BJELOVAR, 21. travnja 2005. (Hina) - Magistralni županijski vodovodnajvažnije je kapitalno ulaganje Bjelovarsko-bilogorske županije uovoj godini, istaknuto je na skupu čelnika te županije i Ministarstvapoljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva u Bjelovaru.
BJELOVAR, 21. travnja 2005. (Hina) - Magistralni županijski vodovod najvažnije je kapitalno ulaganje Bjelovarsko-bilogorske županije u ovoj godini, istaknuto je na skupu čelnika te županije i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva u Bjelovaru.

U proteklih sedam godina u magistralni je vodovod utrošeno 50 milijuna kuna, a ukupno je potrebno 300 milijuna. Prema procjenama, svakom će kućanstvu županije priključivanje na vodoopskrbni sustav biti omogućeno do 2011. godine.

Kako se čulo na skupu, vodu iz javnih vodoopskrbnih sustava u toj županiji ima samo 35 posto stanovnika, što je pri dnu državnog prosjeka dok je u Hrvatskoj ona dostupna za 70 posto stanovništva, pa je očito da je to jedan od prioriteta županije da bi dostigla državni prosjek. Čulo se da projekt, osim županije, podupiru i mjerodavno ministarstvo i Hrvatske vode.

Prošle su godine Bjelovarsko-bilogorska županija i Hrvatske vode u izgradnju županijskog magistralnog vodovoda utrošile 14 milijuna kuna, a ove se godine planira uložiti dvostruko više.

Gradit će se cjevovod Banov Stol-Patkovac, te spoj Ivanske na magistralni vodovod i Daruvara na Velike Zdence. Osim od Hrvatskih voda, novac se očekuje i iz pretpristupnih fondova Europske unije, rekao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs dodavši da će taj način financiranja omogućiti da se projekt provede za 5 do 6 godina.

Tajnik Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Božo Galić naglasio je da Ministarstvo podržava takve aktivnosti te da je ono zajedno s Hrvatskim vodama predvidjelo značajne iznose kako bi se izjednačila vodoopskrba u cijeloj Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙